Nazorg

 

Na de operatie

Een neusoperatie geeft ongemak maar is zelden erg pijnlijk. Wel kan de neus enigszins gevoelig zijn. Zodra de tampons na twee dagen verwijderd zijn, kunt u letterlijk en figuurlijk opgelucht ademhalen. Met het gips op de neus kunt u gewoon rondlopen, want men is niet ziek na een neusoperatie. Na zeven tot tien dagen gaat het gips eraf, de neus blijft dan nog enkele weken gevoelig. De meeste zwellingen verdwijnen snel, het uiteindelijke resultaat duurt enkele maanden.

Documentatie

Er zal voor elke cosmetische operatie altijd een goede foto gemaakt moeten worden. Pas dan is het uiteindelijke resultaat goed vergelijkbaar. Bij neuschirurgie is dit moment eigenlijk pas na zes maanden bereikt. Tot dat moment moet de genezing rustig worden afgewacht, en heeft het geen zin om te denken aan een tussentijdse ingreep. Dit kan op zijn vroegst na een jaar gebeuren.

Onvrede met het resultaat

Ondanks de goede afspraken tussen chirurg en patiënt kan het gebeuren dat u na de operatie teleurgesteld bent. Vergeleken met bijvoorbeeld liposuctie of een ooglidcorrectie, heeft de neus een langere tijd nodig om te herstellen. Geduld is dus een schone zaak en ook vaak het enige middel. Probeer dat op te brengen want het genezingsproces laat zich zelden beïnvloeden. Wel kunt u zelf zorgen dat u in optimale conditie de operatie ingaat. Dus niet tussen de drukke bedrijven door even snel opereren, maar u moet zich er goed op voorbereiden.

36 JAAR
ERVARING

OOK SEDATIE
MOGELIJK

GEEN
WACHTTIJDEN

ZONDER ZICHTBAAR LITTEKEN

Wilt u een afspraak of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op.
 

“Mijn neus is zo natuurlijk gecorrigeerd dat niemand het in het eerste op zicht ziet„

—Een ervaring van S.N.
Al sinds mijn puberteit heb ik een neuscorrectie overwogen maar nooit gedurfd om deze stap te nemen omdat ik niet zo goed tegen veranderingen kan en een neuscorrectie verandert iets in je uiterlijk, dus elke dag zichtbaar. Uiteindelijk toch begonnen met het inwinnen van informatie. Zo ben ik bij verschillende chirurgen op afspraak geweest en mij goed laten informeren. De reden dat ik voor dr J. De Jong heb gekozen is vanwege zijn jarenlange ervaring en de wijze van opereren, Endonasal. Ik zag zijn werk en merkte al heel snel dat hij geen onnatuurlijke neuzen creeert. Dr De Jong zei zelfs dat niemand het zou merken, zo natuurlijk.

LEES ANDERE ERVARINGEN